Шефът на Windows напусна Microsoft

14.11.2012 09:51

Ако има новина, която може да определим с думите " дошла като гръм от ясно небе", то несъмнено известието, че от Microsoft си тръгва Стивън Синофски, шеф на подразделението за Windows, е точно такава. Това става броени дни след премиерата на Windows 8 и в годината, през която софтуерния гигант предприе множество радикални стъпки за обновяване на услугите и продуктите си. Синофски напуска Microsoft веднага, а на негово място ще са Джули Ларсън-Грийн, която ще контролира софтуерната разработка на Windows и проектирането на хардуер, а Тами Релър ще поеме бизнеса с Windows и ще продължи да е финансов и маркетингов директор. Засега не се посочва причината за внезапното напускане.

Синофски има репутацията на лидер, способен да осигури качествени продукти, но с труден характер, който затруднява работата с него. Сред успехите му влизат управлението на Microsoft Office, а след това и поемането на работата по Windows 7, който трябваше да поправи грешките, направени с Vista. След това продължи и с Windows 8. Според информация от източници на The Verge напускането няма нищо общо с Windows 8 или таблетите Surface, а е свързано с лични сблъсъци с другите мениджъри в Microsoft.

Подобна информация се появи наскоро и в CNET, от която стана ясно, че Синофски се бори дори със Стив Балмър като игнорира усилията на шефа на компанията да накара подразделението за Windows да действа съвместно с другите отдели на компанията. Според мениджър в Microsoft работата в групата Windows е станала много по-трудна през последните години, отколкото преди. Повече...

Назад

Търсене